Welkom op de site van Oranjevereniging Dussen

Oranjevereniging Dussen – 75 jaar Bevrijd – Vooraankondiging!!
Op 12 september 1944 stak de Amerikaanse 30ste Infanteriedivisie de grens over bij Mesch in Zuid-Limburg dat als eerste dorp in Nederland bevrijd werd. Nederland boven de rivieren moest langer wachten alvorens men de nationale driekleur kon uitsteken. In het kader van de herdenking van ‘75-jaar bevrijd’ wil de Oranjevereniging Dussen samen met de inwoners een aantal activiteiten ondernemen. Als eerste staat een presentatie gepland over ‘Dussen in de oorlog’. Ton Lensvelt zal een verhaal houden over hoe de Dussenaren de oorlogsjaren en de bevrijding ervaren hebben. Uiteraard wordt zijn ongetwijfeld boeiende verhaal ondersteunt met veel mooie foto’s en afbeeldingen. Wellicht kunnen belangstellenden hierbij inspiratie opdoen voor andere activiteiten tijdens de bevrijdingsfeesten, bijvoorbeeld bij de straatversiering in het dorp. De presentatie van Ton staat op de rol voor donderdag 24 oktober a.s. in De Dussenaar en begint om 20:00 uur. De entree is gratis.  Noteert u het alvast in uw agenda?

Afgelopen Koningsdag

Wij zijn blij dat wij u weer een programma aan hebben kunnen bieden ter gelegenheid van de verjaardag van onze Koning Willem Alexander.

Het is allemaal weer goed verlopen en foto's van deze dag staan op de volgende pagina. Foto's 2019

Namens de Oranjevereniging willen wij iedereen bedanken die belangeloos hun
medewerking hebben verleend om dit alles mogelijk te maken. Wij noemen: politie,
brandweer, fanfare Wilhelmina, drumband, EHBO, gemeentewerkers,
lotenverkopers en alle vrijwilligers die de activiteiten mede mogelijk maken.

Ook dank aan alle bedrijven uit Dussen en omstreken die via sponsoring dit alles
financieel ondersteunen zodat het mogelijkheid is om dit alles te organiseren.

Na dit geslaagde jaar willen we u al vast uitnodigen voor de komende viering.

Kijk ook op onze facebook pagina voor meer informatie

Het bestuur van de oranjevereniging.

Foto's 2019

Johan Sagt Transport